Нови санкии срещу Пхенян, наложи днес Съветът на ЕС по външни

...
Нови санкии срещу Пхенян, наложи днес Съветът на ЕС по външни
Коментари Харесай

Пълна забрана за инвестиции в Северна Корея

Нови санкии против Пхенян, наложи днес Съветът на Европейски Съюз по външни работи. Въвежда се цялостна възбрана за вложения на Европейски Съюз в страната във всички области, съобщва Българска телеграфна агенция. 

Досега възбраната беше лимитирана до вложения в нуклеарната, оръжейната, минодобивната, авиокосмическата, преработвателната и химическата индустрия, металургията и металообработването.

Европейски Съюз вкарва цялостна възбрана за продажбата на недопечен и модифициран нефт на Пхенян. Сумите, изпращани от жители към Северна Корея, няма да могат да надвишават 5 хиляди евро (при 15 хил. досега), тъй като се допуска, че може да се употребяват в поддръжка на разработките на нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Държавите от Европейски Съюз няма да възобновяват разрешенията за работа на севернокорейци, като се изключи бежанците под интернационална протекция. 

Отбелязва се, че спомагателните наказания са провокирани от продължаващата опасност от Пхенян за интернационалния мир и непоклатимост.

Приетите през днешния ден ограничения допълват глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и влизат в действие неотложно.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР